Tre sätt att fräscha upp bilen

Bilen är en av de viktigaste ägodelarna för många av oss men det är inte alltid kärran får den uppskattning som den förtjänar. Föreställningen att bilvård antingen är arbetsamt eller dyrt gör att bilen ofta får förbli smutsig och ovårdad. Sanningen är att det går ganska snabbt att fräscha upp en bil och göra den snygg igen. Med tre olika behandlingar återfår den sin lyster och blir betydligt trevligare att köra. Om du har kraft och ork kan du förstås fixa bilen hemma i garaget eller på gården men ett betydligt smidigare alternativ är att lämna in den hos en verkstad som erbjuder bilvård. Det sparar du tid på och när bilen är klar för avhämtning har den fått sig en total utseendeförvandling.

 

Det första steget i uppfräschningen av din bil är att städa ur den invändigt. Kanske tänker du inte på hur mycket skräp och damm som lätt samlas i en flitigt använd bil, men om du inte städar bilen regelbundet finns risken att du lättare drabbas av allergier och andningssvårigheter i det lilla utrymmet som bilen utgör. Dessutom är det mindre trevligt att behöva sitta i en smutsig bil jämfört med en skinande ren. Hos en bilvårdare kan du alltid välja att ge bilen en invändig tvätt, vilket brukar innebära dammsugning, fönsterputsning, spolning av mattor och avtorkning av ytor.Tre sätt att fräscha upp bilen 11

 

Nästa steg är förstås att göra en utvändig tvätt av bilen. Ofta är det den som ger den största visuella förändringen eftersom du då blir av med smuts och lera som fastnat på bilens utsida. Om du lämnar in bilen för bilvård hos en seriös serviceleverantör kan du räkna med att du får bilen avfettad, handtvättad och spolad tills lacken skiner lysande ren igen. Om du gör det på egen hand är det viktigt att tänka på att använda rätt material och vätskor för att underlätta tvättningen och se till att resultatet håller längre.

 

Det sista steget i att fräscha upp bilen är att ge polera lacken. Det är ett smart sätt att få din bil att se helt ny ut, utan att behöva byta några delar eller lackera om den. Polervaxet tar bort repor och gör underverk för bilens utsida. En riktigt bra maskinpolering kan utföras av de flesta verkstäder och serviceställen.

 

Vill du spara tid och pengar lär du förstås dig göra alla dessa saker själv. Fördelen är då att du, om du blir riktigt bra på det, kan hjälpa andra att fräscha upp sina bilar, exempelvis vänner eller familj. Du kan till och med ta betalt för det, och det utan att ha ett eget företag. För den typen av egenanställning kan du helt enkelt anlita Frilansfinans som låter dig fakturera utan eget företag.

gazeti