Repor i lacken

En repa i lacken är något som kan irritera så mycket att det förstör hela körglädjen med bilen. Om repan är tillräckligt djup kan den dessutom innebära en ökad risk för rostskador. Det är därför viktigt att åtgärda repor i lacken snabbt, något som kan bli mycket kostsamt.spotlight-274984_640

Det är därför inte konstigt att många lockades av den så kallade lackpennan – vad som såg ut som en enkel penna skulle kunna användas för att ”rita” igen repor i lacken så att de försvann helt. Enligt försäljaren ska pennans innehåll ”gå ner på djupet och smälta ihop med lacken”, och på så sätt ta bort varje synligt spår av repan. Detta påstående testades av SVT:s konsumentprogram Plus, som konstaterade att pennan inte hade den utlovade effekten vare sig på ytliga eller djupa repor. Testarna tyckte att det mest såg ut som dålig graffitti eller som att en snigel släpat sig över lacken. Slutsatsen blir således att man får bita i det sura och betala för en professionell lackreparation om man vill ha ett bra resultat. Om du har ett eget företag och arbetar med bilvård och lackskador, har du sannolikt särskilt mycket att göra under vintermånaderna, när bilarna ansätts extra hårt av det svenska vädret. När du har mycket att göra kan det vara skönt att slippa en del av det pappersarbete som kommer med att driva ett företag. Genom att låta Fakturino hjälpa dig med factoring får du en sak mindre att hålla reda på.

Det finns dock saker man kan göra för att undvika att skador på lacken uppstår från första början. En sådan är till exempel att skydda dörrarna från skador när man öppnar dem i garaget. Det gör man enkelt med det långsmala flytdon som på engelska kallas pool noodle. Genom att klippa en sådan på hälften och sätta upp den i höjd med den punkt där bildörren kan slå i garageväggen försäkrar man sig om en mjuk landning. Något annat som kan skada lacken är fågelbajs, som är frätande. Du får fåglar att undvika din bil som pesten genom att lägga en plastorm på taket när den står utomhus.

Taggar ,
gazeti