Rekonditionering

Även om de flesta känner till att det är viktigt att underhålla bilen både genom att rengöra den och se till att den får regelbundet underhåll och service så kan det vara svårt att hinna med allt som bilägare. Kanske har man inte heller tillgång till tvätthall som har avlopp med särskild rening? Det är viktigt eftersom man inte får tvätta sin bil överallt. Tur är det då att det finns företag som har som affärsidé att erbjuda tjänster som rekonditionering. Proffsen besitter både expertkunskap och specialredskap. Därtill använder de sig av produkter bilägare ofta inte har tillgång till. Vad handlar rekonditionering också kallad rekond om? Rekonditionering handlar om att återskapa en nybilskänsla, att bilen blir rengjord på ett grundligt sätt så att den upplevs som ren, fräsch – som ny helt enkelt.

 

Grundläggande rekonditionering
Rekonditionering görs på både in- och utsida av bilen. Själva kupén och bagageutrymmet dammsugas. Lösa golvmattor tvättas och paneler torkas av och listerna får vinylglans.

På utsidan av bilen avfettas, tvättas och schamponeras den. Vind, sido- och bakrutor putsas (både in- och utsida förstås) Däcksidor och fälgar blir också rengjorda.

Valeting the car

Valeting the car

 

Fokusområden
Ibland behöver även fläckar tar bort på klädseln. Annat som kan komma att behövas är en motortvätt och maskinell vaxning av lacken utförd av ett proffs för bästa resultat.

För att den där nybilskänslan ska kunna infinna sig behöver man kanske ta bort mindre repor och verkligen se till att bilen blir helpolerad och att samtliga paneler riktigt skiner.

 

Rekond – hårt arbete
Den som vill göra rekond på sin bil själva får räkna med att det kan ta en hel dag. Det gäller även att ha rätt utrustning. En del har måhända 9v batteri som strömkälla och då är det bra att ha ett extra batteri tillhands. Gör man rekonditioneringen själv bör man inte heller slarva. Rekonditionering, väl genomförd, kan både öka livslängden och värdet på bilen.

gazeti