Invändig bilvård

Att ta hand om sin bil brukar betyda två saker – att hålla alla tekniska och motormässiga delar intakta samt att vaxa och polera lacken. Det många glömmer bort är att insidan av bilen behöver lika mycket, om inte mer, vård och omtanke. Det är ju faktiskt inuti i bilen som du spenderar flest timmar, så det är inte mer än logiskt att du också ser till att insidan är precis så fräsch som du vill ha den. Att hålla bilens insida snygg och städad bjuder dock på andra utmaningar än en utvändig biltvätt. Medan lacken bara kräver att du kör igenom en automatisk biltvätt – och polering och vaxning ett par gånger om året – för att den ska se som ny ut igen kan du inte direkt köra högtryckstvätten på interiören. Därför kan det vara bra med några tips som ser till att du på ett snabbt och enkelt sätt får även bilens insida att se skinande ren ut.steeringwheel

En av de viktigaste detaljerna i en bil är förstås klädseln på sätena. Om du kör en något nyare bil har du kanske investerat i en snygg läderklädsel, och då är det inte så konstigt om du vill se till att de håller sig fräscha. Även om du skulle ha en vanlig tygklädsel så kan det vara en bra idé att göra vissa förberedelser. En sådan åtgärd är att använda sig av skyddsklädsel. På så sätt slipper du oroa dig för fläckar eller annat som kan förstöra klädseln permanent. När klädseln blir smutsig kan du nämligen enkelt dra av den och slänga den i tvättmaskinen – och det är ju betydligt svårare med ett helt säte. Att använda sig av överdragsklädsel är ett särskilt bra tips till barnfamiljer, där det kan vara svårt att hålla bilen ren.

Om du har en fin skinnklädsel är det dock förståeligt om du inte vill täcka den med överdrag. Troligen har du valt att investera i det tack vare dess utseende och komfort, och den poängen kan gå förlorad om du drar över en annan klädsel. Det finns därför bra tips för bilägare med skinnklädsel – som att du exempelvis bör använda en microtrasa som du fuktat något för att rengöra sätet. Därefter bör du använda skinnbalsam för bästa resultat. Eftersom skinn i många avseenden är ett föränderligt material är den bästa lösningen att regelbundet behandla skinnet, så att du undviker att det blir torrt och spricker.

gazeti