Fixa bucklorna själv

Har du fått bucklor på bilen som inte ser bra ut? Bucklor sänker bilens värde och det allmänna intrycket av bilen. Många tror att man måste betala dyrt för att få det fixat men oroa dig inte, det finns numera ett flertal olika sätt att fixa en buckla på. Många av metoderna ger dig möjligheten att fixa små bucklor med hjälp av enkla satser som du kan köpa för en billig peng. Har du fått en liten buckla på din plaststötfångare? Häll varmt vatten på området och tryck till bucklan med handen inifrån. Du kan också använda dig av en hårtork istället för varmt vatten.

Investera i en reparationssats eller toalettkolv

Om du är händig och gillar att fixa själv kan det vara värt att investera i en reparationssats. Med hjälp av satsen och några enkla verktyg kan du få bukt på även stora bucklor. Fördelen med att köpa hem en reparationssats är att du alltid kommer ha det du behöver om fler olyckor uppstår. Med hjälp av satsen kan du limma ett antal cylindrar kring det bucklade området och sedan jämna ut det med hjälp av det medföljande verktyget. De flesta satser är såpass billiga att du inte behöver sälja ditt guld på Guldbrev.se – även om det är en bra idé för att få in lite extra pengar. Ett annat tips, som verkligen är för alla dem som gillar budgetvarianter och helst inte investerar en krona, är att fixa bucklan med hjälp av en toalettkolv. Tryck in kolven mot området och dra försiktigt. Var noga med att rengöra kolven före.

SONY DSC

Den sista metoden

Om du varken har tillgång till toalettkolv eller vill investera i en reparationssats kan du istället plocka fram en hederlig hammare från verktygslådan. Innan du börjar leta runt kan du först försäkra dig om att du kommer åt bucklan från insidan. Använd dig av en metallplåt för att täcka området och slå sedan med lätta slag tills bucklan är fixad. Om du har möjlighet kan du ta en vän till hjälp som kan berätta hur det ser ut på andra sidan. Det är mycket viktigt att du går försiktigt fram då slagen kan generera fler bucklor eller fula märken. Innan du tar dig an våra olika tips och tricks är det bra om du kollat upp din försäkring, speciellt om du har en ny bil. Har du en äldre bil rekommenderar vi att du först testar med att fixa bucklan med varmvattnet eller hårtorken och sedan provar på en reparationssats. Lycka till!

gazeti